Volledig scherm
© anp

'Thalys-jongen is zwervende Tunesiër'

De jongen die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van de Thalys op het Centraal Station in Rotterdam, is naar alle waarschijnlijkheid een rondzwervende Tunesiër. Hij wordt niet meer verdacht van een strafbaar feit dat langer vasthouden rechtvaardigt en is maandag door de politie overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Volledig scherm
© anp

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat de jongen geen legitimatie op zak had en onder negen verschillende identiteiten bekend is in Europese landen. ,,Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een Tunesiër die al een paar jaar een zwervend bestaan leidt in West-Europese landen.''

Ontruimd
Het station Rotterdam CS werd vrijdagochtend ontruimd nadat de jongen de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna 3 uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. Hij had zich op het treintoilet verschanst. 

De jongen bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement