The Voice-schandaal trekt duizend demonstranten naar Museumplein, oud-kandidaat aanwezig

VideoOnder het motto No blame, but change demonstreerden vandaag op het Amsterdamse Museumplein enkele honderden zichtbaar strijdbare betogers tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en tegen het fenomeen dat niet de daders de schuld lijken te krijgen, maar vaak de slachtoffers. De excessen rond het tv-programma The Voice of Holland gaven de aanleiding voor de demonstratie.

44 reacties

 • Jeroen Snoek

  4 maanden geleden
  Halsema wel zeggen dat ze achter de demonstranten staat, maar ondertussen houd ze wel Groot Wassink de hand boven het hoofd. De wethouder die willens en wetens een rapport over ongewenste intimiteiten tegen lgbhtqi+ wilde verdonkeremanen omdat de uitkomst niet woke genog was. Dus Halsema is deel van het probleem
 • Krijn Dobbelaar

  4 maanden geleden
  Ik sta 100% achter deze demonstratie. Maar ben het eens met De Koning en Pieterse dat het ook in het Nederlands kan(moet). Nergens voor nodig om alles in het Engels te benoemen. "just my 2 cents"hahaha
 • de Koning

  4 maanden geleden
  Mooi dat er zoveel mensen waren om een statement te maken. Hopelijk kan het bijdrage aan nieuwe regels en wetten om vrouwen beter te beschermen. (maar vergeet niet dat er ook mannen zijn die dit overkomt) Dus het is gewoon voor iedereen.
 • P. Tettert

  4 maanden geleden
  Heel goed dat er mensen naar deze demonstratie komen! Het kan geen kwaad om de publiciteit omtrent dit onderwerp groot te houden. Te veel vrouwen moeten bij het ‘s avonds alleen op straat lopen voorbereid zijn op een confrontatie. Dit mag niet langer als “gewoon” gezien worden. Verder valt me op: de hypocrisie van Halalsema, bij BLM stond ze wel vooraan. Nú excuseert ze zich. Hoever gaat de arrogantie vd macht?
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  D.Klein Waar waren al deze vrouwen een paar maanden geleden toen een 17 jarige jongen pizzabezorger door 2 vrouwelijke 20 jarige fotomodellen seksueel werd aangevallen??
 1. Een hand op je billen in een overvolle tram: naast de Voice ook aandacht voor seksuele intimidatie in het OV
  Play
  VIDEO

  Een hand op je billen in een overvolle tram: naast de Voice ook aandacht voor seksuele intimida­tie in het OV

  Door een man achternagezeten worden in de trein, een hand op je billen in de tram. Meer dan honderd demonstranten spraken zich vandaag op het Jaarbeursplein in Utrecht uit tegen seksuele intimidatie in het openbaar vervoer. „Het wordt tijd dat anderen zich hier verantwoordelijk voor gaan voelen, dat mijn veiligheid en die van andere vrouwen serieus wordt genomen.”