Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Therapeute (50) brengt cliënte (23) ernstig letsel toe

Een 50-jarige Nijmeegse vrouw, die ongecertificeerd als therapeute werkte, heeft in de nacht van zondag op maandag geprobeerd zwaar lichamelijk letsel toe te brengen aan een 23-jarige Nijmeegse die bij haar onder behandeling was. Deze liep verwondingen in haar gezicht op en deed hiervan aangifte, waarna de therapeute is aangehouden.

De therapeute is donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris in Arnhem, maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. De therapeute hield zich volgens het OM bezig met 'onorthodoxe geneeswijzen' en had meer cliënten.

Het OM wil niet zeggen wat voor therapie de Nijmeegse precies aanbood, aangezien het politieonderzoek naar wat er is gebeurd nog volop loopt. Mogelijk heeft de vrouw meer slachtoffers gemaakt, maar er zijn nog geen nieuwe aangiften binnengekomen.

Het 23-jarige slachtoffer onderging haar therapie zondagavond en deed in de nacht aangifte. De politie heeft de therapeut nog dezelfde nacht in haar woning in Nijmegen aangehouden. Of de therapeut alleen werkte of in groepsverband moet nog blijken.