Volledig scherm
Luchtfoto van Thialf. Het ijsstadion is onttroond nu de KNSB en NOC*NSF Icedôme Almere als nationale schaatstempel hebben aangewezen. © anp

Thialf en TranSportium officieel in beroep

Thialf in Heerenveen en TranSportium in Zoetermeer tekenen officieel beroep aan tegen de beslissing van sportkoepel NOC*NSF en schaatsbond KNSB om het nieuwe nationale schaatsstadion in Almere te laten bouwen. Beide partijen lieten eerder al weten het niet met dit besluit eens te zijn. Inmiddels hebben ze officieel beroep aangetekend tegen die beslissing, zo meldden NOC*NSF en de KNSB vrijdag.

Beide organisaties bestuderen nu die bezwaren en laten binnenkort weten wat de uitkomst daarvan is. De KNSB wil niet zeggen wat precies de bezwaren zijn.

Het Icedôme in Almere moet vanaf het seizoen 2016/2017 in gebruik worden genomen.

  1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
    PREMIUM

    Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

    Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.