Volledig scherm
Politie doet onderzoek op het parkeerterrein van Thialf © EPA

Thialfschutter was jarenlang lid van een schietclub

De man die afgelopen zaterdag zakenman Bert Jonker zou hebben beschoten voor het Thialf Stadion in Heerenveen was jarenlang lid van een schietclub. Dat meldt De Leeuwarder Courant

Tegen de man is inmiddels een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. De politie vindt het nog te vroeg om een signalement uit te geven. ,,Voordat we zo’n zwaar middel inzetten, willen we eerst onze andere sporen volgen”, zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen tegen de Leeuwarder Courant. Voordat de persoonsgegevens van een verdachte worden vrijgegeven, moet het Openbaar Ministerie (OM) akkoord gaan. 

De schutter, naar verluidt Charles van der W. (56) uit Nootdorp, runde het Rijswijkse bedrijf Edes-Seagull. Het bedrijf ging uiteindelijk failliet doordat Bert Jonker een voorgenomen overname afketste.  ,,Charles wilde dolgraag emigreren naar Brazilië maar zag zijn droom in duigen vallen,'' zegt een ex-medewerker, die van de oprichting tot de ondergang betrokken was bij het bedrijf.

Het schietincident kwam ook voor de ex-medewerker als een totale verrassing. Hij heeft Van der W. sinds hij vertrok niet meer gesproken en weet ook nu niet waar hij nu uithangt. Alleen dat hij wordt gezocht, omdat de politie hem daarover heeft bevraagd.