Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Thuiszorgorganisatie Nijmegen krijgt ernstige waarschuwing van IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een rommeltje gesignaleerd bij een thuiszorgorganisatie in Nijmegen. ,,Dit leidt tot gezondheidsrisico's voor cliënten'', aldus de inspectie. De organisatie, De Wit Thuiszorg B.V., heeft een zogenoemde aanwijzing gekregen, een zeer ernstige waarschuwing.

Quote

Deze risico's ontstaan onder andere doordat medewerkers onvoldoende deskundig zijn

IGZ

De Wit biedt 24-uurszorg aan patiënten thuis, maar dat laat al langer te wensen over, zegt IGZ: ,,Het lukt De Wit Thuiszorg niet om de kwaliteit van zorg op het vereiste niveau te brengen. Tijdens de meest recente toezichtbezoeken bleek dat er sprake was van een verslechtering. Hierdoor zijn er risico's voor de cliëntveiligheid toegenomen. Deze risico's ontstaan onder andere doordat medewerkers onvoldoende deskundig zijn. Veel van de medewerkers beheersen niet genoeg de Nederlandse taal. Communicatie tussen zorgverlener en cliënt kan hierdoor een risico vormen. Ook worden fouten niet gemeld.''

De inspectie wil nu boter bij de vis: binnen vier maanden moeten de problemen verholpen zijn, anders volgen nog strengere maatregelen. Er kan dan bijvoorbeeld een soort boete worden opgelegd.

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (40%)
  • Patat (60%)
34259 stemmen