Een diabetespatiënt dient zichzelf een insuline-injectie toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Een diabetespatiënt dient zichzelf een insuline-injectie toe. © ANP

Tienduizenden diabetespatiënten de dupe? Mogelijk 250 euro per jaar bijbetalen voor insuline

Zo’n 70.000 diabetespatiënten dreigen hun huidige medicatie kwijt te raken of te moeten bijbetalen als de maximumprijs van het geneesmiddel omlaag moet. De patiëntenvereniging en apothekers maken zich zorgen.

47 reacties

 • Suzanne Klop

  1 maand geleden
  Bij de apotheek hoor ik steeds meer nee verkopen aan patienten. Dagen soms weken wachten op medicijnen. Dat wordt straks een nog grotere ramp. Deze coalitie sloopt dit land. Het is absurd dat dit allemaal maar mag en kan.
 • Adriaans

  1 maand geleden
  Deze regering kan niet met geld omgaan. Zoals iedere huisvrouw/man weet je kan niet meer uit geven dan er binnen komt. Maar deze regering besteld wel even in een uurtje overleg een paar vliegtuigen waar we niks aan hebben. Voor meer dan 100 miljard. Waarom vraag ik me af. Stopdat geld in de zorg. En andere debacle die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Plus die vliegtuigen zorgen ook weer voor meer stikstof. Zitten er geen normale denkende mensen meer in den haag. Sluit allen aan bij de boer.
 • Jelle Arnhem

  1 maand geleden
  Wilma, te domme opmerking. Lees eens over de verschillende types diabetes aub alvorens je plasje er over te doen. Tipje van de sluier: tyoe 1 is een chronische aandoening, heeft niets met leefstijl te maken.
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. @ Ruud Janssen, zeker niet druk maken en Nederland is zeker een STIP op de wereldkaart . Nog even is Nederland overbevolkt in 2035 met 19 miljoen burgers?, dat helpt niet om de stikstof, milieu vervuiling e.d in te dammen en diabetische is naar mijn weten een autoimmuun ziekte is erfelijk dus heeft volgens mij niks te maken met zoals u zegt in uw reactie. Diabeten zijn hier helemaal niet BLIJ mee . Empathie en compassie is wel z'n plaats TOCH.
 • J Vlooswijk

  1 maand geleden
  @wilmautz, ik neem aan dat uw bekend bent met diabetes type 1en 2. Mijn zoon, een puber van 16, sport intensief en eet overwegend gezond. Helaas toch de autoimmuun ziekte dt1 gekregen. Erg afhankelijk van bepaalde types insuline, bij andere insuline erg onregeld helaas. Gelukkig kan ik het betalen en het ik ben blij dat alle andere kosten (ook veel) wel vergoed worden. Maar gooi het niet op de levensstijl van mensen. Zij hebben het dagelijks al zwaar genoeg