Woningaanbod in een etalage van een makelaarskantoor.
Volledig scherm
Woningaanbod in een etalage van een makelaarskantoor. © ANP

Tienduizenden oud-studenten kunnen door beleid DUO mogelijk geen hypotheek krijgen

Los je je studielening af in 15 jaar of in 35 jaar tijd? Overheidsdienst DUO bepaalde dat studenten die keuze pas twee jaar na hun afstuderen kunnen maken. De meeste banken weigeren ze daarom een hypotheek.

17 reacties

 • mw stephanie

  5 dagen geleden
  Dus nu blijkt dat 150.000 oud-studenten dit probleem ervaren. Een besluit op jonge leeftijd komt je gewoon duur te staan!
 • Elice Kroonik

  7 dagen geleden
  Wat naar en erg zeg 15jr en of 35jr en DUO lijkt dit euvel te begrijpen maar blijft stoïcijns bij deze strikte mede wurgend termijnen. Dan blijkt het begrip van DUO gewoon een wassen neus of liever gezegd Gebakken Lucht.
 • Raymond Hendrikx

  7 dagen geleden
  Te gek voor woorden , wat zijn we weer belazerd door de politici !!! Torenhoge schuld dankzij het malafide leenstelsel, lekker vooruitzicht , baan, maar geen huis kunnen kopen, bedankt
 • Henriëtte Visscher

  7 dagen geleden
  Normale zaak! Geld wat je niet hebt, moet/kun je niet uitgeven, ook niet voor studie. En maak je dan toch “schuld” dan die eerst aflossen voor je verder gaat kijken…
 • John Kolk

  7 dagen geleden
  Jo Klok Rare kop boven het artikel. Ze kunnen wel een hypotheek krijgen, met een bedrag gebaseerd op terugbetaling van de studieschuld in 15 jaar.. Dat wel anders dan de kop en de eerste alinea suggereert.