Tienermeisje dood gevonden na schuurfeest, automobilist aangehouden

videoIn een greppel in het Drentse Spier is het stoffelijk overschot van de 18-jarige Ellen Drost uit Pesse gevonden. Het meisje was gisteravond niet teruggekomen van een schuurfeest. Zondagmiddag meldde zich een automobilist bij de politie die zei in de nacht 'iets' te hebben geraakt. 

Mega schuurfeest van der gun

Weet iemand waar Ellen Drost is?? Gisteravond voor het laatst gezien bij het schuurfeest bij van der Gun (rond 3.30 uur). Of met wie ze weg is gegaan?? Vanaf 4.20 is ze niet meer mobiel te bereiken.

De politie bevestigt dat het gaat om de tiener uit Pesse. Ze werd op De Steegde in Spier op drie kilometer van haar woonplaats gevonden. De politie werd getipt door een voorbijganger die het lichaam langs de weg in een greppel zag liggen. Kort daarna kon ze worden geïdentificeerd.

In de loop van zondagmiddag vertelde een 24-jarige inwoner van Ruinerwold aan de politie dat hij de afgelopen nacht op de betrokken weg iets had geraakt met zijn auto. 
De man is aangehouden en zijn auto wordt onderzocht.

De 18-jarige was eerder op de dag als vermist opgegeven. 
De sportvereniging waar de vrouw vaak kwam, heeft zondagavond de kantine opengesteld voor iedereen die wil komen praten.

Volledig scherm
De politie heeft in Spier het levenloze lichaam gevonden van een achttienjarige vrouw uit het nabijgelegen dorpje Pesse. De doodsoorzaak is nog niet bekend. © ANP GinoPress
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op De Steegde een weg in Spier, Drenthe. © ANP Gino Press