Farid Azarkan (Denk) en Geert Wilders (PVV) tijdens een debat over de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Voor een man uit Rotterdam was het aanleiding een dreigmail naar Azarkan te sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
Farid Azarkan (Denk) en Geert Wilders (PVV) tijdens een debat over de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Voor een man uit Rotterdam was het aanleiding een dreigmail naar Azarkan te sturen. © ANP

Tientallen uren taakstraf voor vijf politici-bedreigers: ‘Rot op vieze NSB’er’

Het aantal Nederlanders dat een bedreiging aan een politicus met een veroordeling moet bekopen, neemt sterk toe. Woensdag waren opnieuw vijf mensen de klos. Vier van hen bedreigden politici online met de dood, een vijfde stuurde een injectienaald met zijn eigen bloed naar Geert Wilders.

  1. Reacties op onrust in CDA: ‘Waar is toch die zelfbewuste, daadkrachtige partij geleven?’
    12

    Reacties op onrust in CDA: ‘Waar is toch die zelfbewus­te, daadkrach­ti­ge partij geleven?’

    ‘Alleen zo’n opmerking van een D66’er: ‘We gunnen het CDA de tijd’, spreekt boekdelen. Hoezo gunnen? Wat is dit voor een coalitie die gedomineerd wordt door één partij?’ en ‘Zo’n 11 miljoen varkens in megastallen leveren natuurlijk gezondheids- en natuurproblemen op. Hoe kun je boeren bewegen om anders te gaan boeren?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 24 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.