Tij verrast wandelaars Renesse: Belgische (45) en hond overleden

UpdateEen Belgische vrouw (45) is vanmiddag om het leven gekomen nadat ze samen met haar 17-jarige zoon, dochter van acht en een 23-jarige vrouw uit Renesse was vast komen te zitten op een zandplaat voor de kust van de Zeeuwse badplaats. De groep werd verrast door het opkomend tij.

Volgens de politie zijn de overleden vrouw, haar zoon en dochter afkomstig uit het Belgische Vilvoorde. In eerste instantie werden de Zeeuwse vrouw, de 17-jarige jongen en het achtjarig meisje van de zandplaat gered en naar de kant gebracht. Toen vervolgens sprake was van een vierde persoon, werd door een helikopter van de Kustwacht en een boot van de KNRM verder gezocht. De 45-jarige vrouw werd hierop gevonden en naar het strand gebracht.

Honden

Het viertal werd met twee ambulances en twee traumahelikopters naar ziekenhuizen gebracht. De Belgische overleefde het incident niet en kwam dezelfde middag nog te overlijden. 

Verder werden er drie honden uit het water gehaald. Een hond overleed ter plaatse. De andere twee honden zijn in een dierenasiel ondergebracht.

De groep kwam vast te zitten op de zandplaat bij Het Watergat in Renesse. Hier moeten vaker mensen in veiligheid worden gebracht die door het water verrast zijn.

Volledig scherm
© hv zeeland