Volledig scherm
© Michel van Bergen

'Tilburger schiet jonge moeder (25) dood en daarna zichzelf'

De twee overleden personen die gisteravond in een woning in Velserbroek (Noord-Holland) zijn gevonden, zijn een 25-jarige vrouw uit Velserbroek en een 41-jarige man uit Tilburg. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de man eerst de vrouw heeft doodgeschoten en daarna zelfmoord pleegde.

Het zou gaan om een drama in de relationele sfeer. Wat die relatie precies is, kon de politie niet zeggen.

De politie kreeg gisteravond een melding dat er mogelijk ruzie was in het huis aan de A. Le Notrelaan. Agenten hebben aangebeld en aangeklopt, maar in het huis was het stil en donker en er werd niet opengedaan. De politie is toen niet in de woning geweest. Na een tweede melding, rond 20.00 uur, is de politie wel naar binnen gegaan en werden de twee lichamen gevonden.

Rustige wijk

De woning staat in een rustige wijk waar veel gezinnen wonen. Volgens het Haarlems Dagblad gaat het om vluchtelingen van Syrische afkomst. De vrouw nam naar verluidt ongeveer een half jaar geleden haar intrek in de woning, met haar dochtertje.

Het meisje was tijdens het geweld niet in het appartement aanwezig, maar verbleef op een kinderdagverblijf, aldus de krant. 

Lees hier meer.