Tim Hanekamp verkoopt zijn huis in Eindhoven, te betalen in bitcoins

VIDEOEINDHOVEN - Tim Hanekamp heeft zijn vooroorlogse woning in Stratum te koop staan. De vraagprijs: dertig bitcoins. Óf bieden vanaf 250.000 euro.

Financiële risico's? Die zijn er inderdaad volop, beseft Hanekamp. ,,De waarde van cryptovaluta fluctueert enorm en ik zou  zomaar voor tienduizenden euro's de boot in kunnen gaan. Maar dat risico geldt ook voor de koper. Voor het zelfde geld stijgen de coins de komende tijd gigantisch in waarde en zijn de dertig bitcoins die hij voor mijn huis heeft betaald, straks een miljoen euro waard. Maar mensen mogen uiteraard ook in euro's betalen.” 

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.