Tim Groenewegen met zijn medeleerlingen van groep 8 van Daltonschool De Bergse Zonnebloem. Tim heeft het syndroom van Down. Voor de kinderen is 'Tim gewoon Tim'.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Groenewegen met zijn medeleerlingen van groep 8 van Daltonschool De Bergse Zonnebloem. Tim heeft het syndroom van Down. Voor de kinderen is 'Tim gewoon Tim'. © Frank de Roo

Tim heeft het syndroom van Down maar doorliep de reguliere basisschool: ‘Je gunt elke klas zo’n kind’

En ineens is het vandaag de laatste dag van Tim op school. Dat wordt wennen voor zijn klasgenootjes van groep 8 en ook voor basisschool De Bergse Zonnebloem, waar hij acht jaar lang op zat. Tim Groenewegen (12) heeft het syndroom van Down en maakte met zijn aanwezigheid de school specialer dan de meeste andere scholen in Rotterdam. Op het slotfeest gaf hij zijn juffen Laura en Jane vandaag een oorkonde en pluim, voor de jarenlange betrokkenheid en inzet van de school.  

 1. Dit bedrijf maakt de wereld een stuk duurzamer. En het mooie is: het kost niks
  Play
  PREMIUM
  video

  Dit bedrijf maakt de wereld een stuk duurzamer. En het mooie is: het kost niks

  Als Ronald van Bemmel door de stad loopt of rijdt, ziet hij het overal: zoveel loze ruimte. Van kopse gevels van een pand tot kale geluidswallen - wie erop let, ontdekt overal plekken die nuttiger én veelzijdiger gebruikt kunnen worden. Volgens de ondernemer heeft hij de oplossing in huis om de wereld ‘mooier’, want duurzamer, te maken. ,,Over een aantal jaren pakken we met onze green boarding echt gebouwen in.”