Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Tinderen in coronatijden: hoe doe je dat?

Op datingapp Tinder ging een waarschuwing rond: was je handen, draag handgel bij je, raak je gezicht niet aan, houd afstand in het openbaar. Nu musea, bioscopen en horeca hun deuren hebben gesloten, wordt het ontmoeten van nieuwe mensen lastig. Hoe kunnen we nog daten in tijden van corona?

Je leest een artikel van afgelopen dinsdag. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen. 

Een swipe naar links, een swipe naar rechts, links, links, rechts… En dan: ,,Your wellbeing is our #1 priority”. Het oogt vreemd: een app die ontmoetingen tussen mensen aanmoedigt, maar waarschuwt voor sociaal contact. Tinder-woordvoerder Natalja Neumeister blijft over deze dubbelzinnigheid stil. Wel deelt ze mee dat het bedrijf vanaf deze week de functie Paspoort gratis aan alle leden aanbiedt. Met deze functie kun je over de hele wereld heen swipen: ,,We hopen dat onze leden de functie kunnen gebruiken om zichzelf uit de quarantaine te transporteren.”

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”