Esther Kluwer (49) is 1 oktober een jaar hoogleraar duurzame relaties en welzijn: 
,,Je partner vergeven doe je niet in de laatste plaats voor jezelf. Met rancune kun je niet verder.”
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Kluwer (49) is 1 oktober een jaar hoogleraar duurzame relaties en welzijn: ,,Je partner vergeven doe je niet in de laatste plaats voor jezelf. Met rancune kun je niet verder.” © Shody Careman

Tips van hoogleraar duurzame relaties: Zo slaagt je relatie wél

Zo’n 40 procent van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Het kan ook anders. Hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer (49) werkt een jaar op haar post. Aan haar de vraag: hoe houd je je relatie leuk?

 1. Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster
  116

  Woede om belaagde officier van justitie in zaak-Mallorca, OM onderzoekt smaad en laster

  Een officier van justitie wordt op grote schaal lastiggevallen en beschuldigd van belangenverstrengeling in de zaak rondom de op Mallorca doodgeschopte Carlo Heuvelman. Op sociale media wordt de indruk gewekt dat de officier de moeder zou zijn van een van de verdachten, maar dat is onzin. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ze iemand kan vervolgen voor smaad en laster. ,,Onze officier heeft niet de fijnste dag van haar leven.”
 2. Moeder van Frédérique reageert: 'Haar mishandeling legt pijnpunt in samenleving bloot’
  UPDATE
  45

  Moeder van Frédérique reageert: 'Haar mishande­ling legt pijnpunt in samenle­ving bloot’

  De ernstige mishandeling van de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen ‘staat niet op zich en legt een pijnpunt in de samenleving bloot’. Dat zegt haar moeder in een openbaar bericht op Facebook. De 14-jarige jongen uit Amstelveen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling zit nog vast. Hij wordt morgen voorgeleid. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.