Volledig scherm
Seksuele intimidatie op het werk blijkt regelmatig voor te komen. © Getty Images

TNO: tienduizenden Nederlanders seksueel geïntimideerd op het werk

Jaarlijks krijgen zo'n 134.000 mensen in Nederland te maken met ongewenst seksueel gedrag op het werk. Dat blijkt uit cijfers van TNO, waar RTL Nieuws de hand op wist te leggen.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst één op de vijftig werkende Nederlanders wel eens te maken heeft gehad met ongewenste seksuele aandacht van een collega. Daarbij gaat het om seksistische opmerkingen, maar ook aanranding en intimidatie.

Dit gedrag blijkt het vaakst voor te komen bij markt- en opinieonderzoeksbureaus: daar heeft zelfs één op de achttien werknemers er last van. Ook mensen die werken in restaurants, bij verzekeringen, melkbedrijven, sociale werkvoorziening en arbeidsbemiddeling gaven aan er regelmatig mee te maken te krijgen.

Advocaten, registeraccountants en politiemensen gaven in het onderzoek aan er in verhouding met de rest minder ervaring mee te hebben gehad. 

Bent u ook slachtoffer geworden van seksuele intimidatie (op de werkvloer) en wilt u uw verhaal kwijt? Mail ons: zeghet@ad.nl

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.