Volledig scherm
© Privéfoto

Toch gouden bruiloft voor Nellie en Frans ondanks afgebrand huis

Ze hadden het feest al afgeblazen. Toch konden Nellie (70) en Frans (77) Huisman uit het Gelderse Ooij gisteren hun gouden bruiloft vieren. Al is niet helemaal vanzelfsprekend: twee dagen ervoor moesten ze hun huis uit vluchten terwijl de woning van de buurman volledig in de as werd gelegd.

Quote

We gaan nu eerst feest vieren. Zo gemakke­lijk zijn we er niet onder te krijgen

Frans Huisman (77)

Hun huis liep flinke rookschade op. Al hun bezittingen raakten beschadigd, zoals de piekfijne kleren die ze gisteren droegen. ,,Die zijn met spoed gereinigd in een speciaal bedrijf in Harderwijk", aldus Nellie. ,,We hebben een noodpakketje gemaakt, dat in Harderwijk schoon is gemaakt. Wat ondergoed, een jas en een trui. De rest komt komende week wel.''

Buiten op de deur van zaal De Vink hangt een A4'tje. 'Zullen we het gezellig houden?', vragen de kinderen aan de gasten. 'Zullen we niet over de ellende van afgelopen week praten?' Nellie en Frans komen beiden oorspronkelijk uit Erlecom, een gehucht vlakbij Ooij.

Ontmoeting
Hij speelde er bij Erlecomse Boy - de club fuseerde later met Ooijse Voetbal Club tot SVO - en ging voor de derde helft vaak naar café 't Hoekje van de vader van Nellie. Daar leerden ze elkaar kennen. Ze trouwden en gingen in Ooij wonen. Nellie en Frans hebben drie kinderen en negen kleinkinderen.

Ze mogen van wooncorporatie Oosterpoort straks terug naar de Prins Mauritsstraat. Naar hun huis zal wel niet kunnen. De kans bestaat dat het hele blok gesloopt wordt. ,,We hebben een terugkeergarantie, maar ik denk niet dat we dat willen", zeggen ze. ,,We zullen er geen rustig moment meer hebben: steeds zullen we aan de brand moeten denken."

Komende week krijgen ze voor zolang een woning van Oosterpoort in de Beatrixstraat. De verzekering zorgt dat er meubilair en dergelijk in komen. ,,Dan zien we wel weer verder", zegt Frans. ,,We gaan nu eerst feest vieren. Zo gemakkelijk zijn we er niet onder te krijgen."

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.