Arihant Deka (17) uit India koos ervoor om in Nederland te studeren omdat het goedkoper is dan elders en er veel internationale studenten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Arihant Deka (17) uit India koos ervoor om in Nederland te studeren omdat het goedkoper is dan elders en er veel internationale studenten zijn. © Frank Jansen

Toestroom internationale studenten piekt, maar waar gaan ze slapen?

Voor het eerst in jaren heeft het aantal internationale studenten dat naar Nederland wil een piek bereikt. Ruim 16.000 mensen vroegen een verblijfsvergunning aan, 10 procent meer dan vorig jaar. Vandaag kregen ze die uitgereikt in Den Haag, maar nu komt voor sommigen de volgende hobbel: woonruimte.

  1. Sluwe bende overrompelt bejaarden met spookverhalen: 'Kwam zó zuiver over’
    nep-rechercheurs

    Sluwe bende overrom­pelt bejaarden met spookverha­len: 'Kwam zó zuiver over’

    In Noord-Holland en mogelijk ook elders in Nederland zijn oplichters actief die zich voordoen als rechercheurs en medewerkers van de politie. Zij doen dat om het vertrouwen te winnen van hun veelal oudere slachtoffers. In zeker vier gevallen zijn bij een huisbezoek kostbare bezittingen gestolen. De politie vermoedt dat een georganiseerde bende achter de oplichting zit. ,,Ze maken gebruik van spookverhalen.”