Toevallig aanwezige René Holthaus redt buurvrouw uit brandend appartement

videoRené Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam, waar een 88-jarige man om het leven kwam. Hij kon zijn buurvrouw in veiligheid brengen, maar kon niet meer bij de man komen. ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.” 

Holthaus hoorde even voor twee uur vannacht het piepende brandalarm afgaan en ging op de gang kijken. ,,Eerst zag ik niks. Toen ik om de hoek keek, zag ik direct veel rook en een mevrouw op blote voeten lopen. Ik riep: ‘brand, u moet hier weg'. ‘Dat is bij mij', zei ze. En mijn man is nog daarbinnen. Hij is met een emmer bezig’. Ik heb direct de vrouw zo snel als dat ging naar beneden gebracht en de hulpdiensten gebeld. Ik heb bij de overburen, bij bakkerij Braam op de deur gebonkt om te waarschuwen dat er brand was. Ik ben daarna nog terug gegaan. Er was een grote rookontwikkeling en de hitte was enorm. Ik kon niet meer bij de woning komen. Op de terugweg heb ik keihard op alle deuren en ramen gebonkt om iedereen te waarschuwen en heb een andere buurvrouw met een hondje naar beneden gebracht. Toen ik bij de bakkerij stond en naar boven keek sloegen de vlammen uit de ramen.”

  1. Justitie wil stelende butler van Huis ter Duin 1,5 jaar achter tralies

    Justitie wil stelende butler van Huis ter Duin 1,5 jaar achter tralies

    Het Openbaar Ministerie in Den Haag eist tegen de ‘stelende butler van hotel Huis ter Duin', Marcel J., 30 maanden cel waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De door de officier van justitie ‘geslepen diamantendief’ genoemde butler zegt zelf dat hij in een roes de juwelen stal van zijn baas en haar vrienden. En ze daarna verwisselde voor nepdiamanten zodat de slachtoffers niks merkten. ,,Ik werkte heel hard en werd op een voetstuk geplaatst. En daar ben ik de mist in gegaan.” Marcel vond dat hij te weinig verdiende en zegt spijt te hebben.