Volledig scherm
PREMIUM
© Jeroen Hofman

Tommy Wieringa: ‘Ik hoef niet meer intens te leven’

Groot interview Tommy WieringaDe nieuwe roman van Tommy Wieringa gaat over een mannenhuishouden. Zo’n los, anarchistisch vader-zoonhuishouden waarin hij ook opgroeide. Voor zijn eigen kinderen wil hij dat absoluut niet.

Af en toe staat Tommy Wieringa (50) tegenover de jongen die hij ooit was. Die jongen zit meestal achterin de klas waar hij een lezing geeft: de etters groeperen zich sinds jaar en dag in de verste bankjes. Onderuitgezakt. Erop gebrand de les te saboteren. ,,Vroeger had ik de neiging zo’n jongen er verbaal bij te sleuren. Nu denk ik: er zijn anderen die mijn aandacht meer verdienen.’’

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.