De lange rij met wachtenden.
Volledig scherm
De lange rij met wachtenden. © Privéfoto

Topdrukte bij priklocaties: zes uur wachten voor boosterprik

Het is zo extreem druk op de priklocaties in Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden, waar mensen zonder afspraak een boosterprik kunnen halen, dat GGD Hollands Midden mensen vraagt om niet meer te komen. Direct bij opening van de locatie in Leiden zaterdag om 09.00 uur stond er al een rij van omgerekend zes uur, aldus een woordvoerster.

24 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Dicky Bergwerff 2 priklocaties voor R dam en omgeving dat schiet lekker op,moet 2 uur reizen naar Hellevoetsluis idem voor Crooswijk met het OV,beetje tempo met het openen van meer locaties zou helpen,te belachelijk om oudere mensen zo ver te laten reizen,ik ga het in geen geval doen.
 • C.F. Luijsterburg

  1 maand geleden
  Het voltallige demissionaire kabinet met Rutte aan het hoofd een schop onder hun achterste geven en een functie elders alleen dan komt mogelijk nog ooit ern keer goed.
 • Juan Delapenja

  2 maanden geleden
  Complete chaos gisteren in Leiden... ze kunnen werkelijk niets goed organiseren hier in Nederland..... de waanzin gaat maar door
 • Arnoud ter Steege

  2 maanden geleden
  Ik had een afspraak voor een covid test omdat de thuistest positief was op dezelfde locatie. Ik ben maar omgekeerd om geen mensen te besmetten Wat zijn we toch aan het klungelen in dit land, ongelofelijk!
 • JOHN MULDER

  2 maanden geleden
  John Mulder Indien al veel eerder alle studenten medicijnen en de dierenartsen waren ingeschakeld voor het zetten van prikken, waren er duizenden extra prikzetters geweest en was waarschijnlijk nu al iedereen die gevaccineerd wil worden gevaccineerd. En ik hoor De Jonge dan al zeggen dat er te weinig vaccins beschikbaar zijn om de gehele bevolking binnen 4 weken te vaccineren.
 1. Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiingen heb?’
  PREMIUM

  Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiin­gen heb?’

  Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.