Topdrukte bij winkels op eerste dag versoepelingen; ook terrassen vol

VideoLange rijen voor de Primark in Rotterdam, de Ikea in Barendrecht, en vele andere winkels. Op diverse plekken leidden de versoepelingen van de coronamaatregelen tot topdrukte. Winkels mogen vandaag per 25 vierkante meter één klant ontvangen, reserveren hoeft niet meer.

39 reacties

 • L Koenraad

  2 jaar geleden
  @Nancy Gerards; Die winkels staan er volgende week ook nog wel (maar wie zegt dat ze morgen de versoepeling niet weer terugdraaien) mijn man had al nieuw ondergoed nodig toen ze de winkels dicht gooiden en ons inkomen staat niet toe dure merken online te kopen, en in de tijd van de lockdown werden zijn sokken er ook niet beter op. Ik heb dus alleen gekocht wat nodig was (niks funshoppen) en daarna meteen naar huis.
 • E. Lindner

  2 jaar geleden
  Ja ik ben vandaag naar Rotterdam Alexandrium geweest. Ik had een cadeaucheque die bijna verliep. Wel de Primark en de Zara vermeden, maar voor de rest was het erg goed te doen. Geen rijen bij C&A & Van Haren. Konden meteen de winkel in. Mijn moeder met een gat in haar schoen weer voorzien van een stel goede schoenen. Enkel de treinen waren druk. Waren dan ook erg korte treinen voor op een dag als vandaag. Maar wij vonden het een heerlijke dag.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Arie bronkel Mensen het was niet overal druk en bovendien was het in de buitenlucht waar de kans op besmettingen volgens de experts stukken kleiner is. Degene die zeggen dat deze mensen achteraan moeten sluiten bij ic's of vaccinaties die zouden even moeten nadenken voordat ze iets roepen.
 • wim r

  2 jaar geleden
  Wat een hypocrisie hier. Op een terras gaan zitten als er niemand meer sterft aan corona. Belachelijk! Veel mensen zijn blij dat ze een deel van het leven weer op kunnen pakken. Kom uit je angstpsychose. Ja, het is druk op de IC's, ja artsen en verpleegkundigen lopen op hun tandvlees. Dat is oa de consequentie van jarenlang bezuinigingen op de zorg. W. Roose
 • Nancy Gerards

  2 jaar geleden
  Ik wacht nog wel even met een bezoekje aan de action, zeeman, ikea ....Die winkels staan er morgen of volgende week ook nog wel