Volledig scherm
© Street View

Topsportcentrum ontruimd bij wedstrijd Israël

UpdateHet Topsportcentrum bij de Kuip in Rotterdam is vanavond rond 7 uur ontruimd. Dat gebeurde vlak voordat er een volleybalwedstrijd zou beginnen tussen teams uit Israël en Polen. Er zijn twee personen aangehouden omdat ze zich verdacht gedroegen. Dat schijft RTV Rijnmond.

De politie doet onderzoek in de sportzaal. Met honden wordt gekeken of er mogelijk explosieven in het gebouw aanwezig zijn. Het onderzoek is ingesteld na de aanhouding van twee mannen in het pand. De politie kreeg een melding van de organisatie van een sporttoernooi dat er twee mannen aanwezig waren die niet op het toernooi thuishoorden.

Verdachte personen
De organisatie van het evenement zou de politie gebeld omdat er twee verdachte personen op de tribune waren. De twee konden zich niet legitimeren, waarna ze werden aangehouden. De organisatie heeft volgens de politie besloten de wedstrijd niet door te laten gaan en de zaal te ontruimen. De politie neemt het zekere voor het onzekere. Daarom zou er inmiddels een explosievenverkenner onderzoek doen in het pand.

In het Topsportcentrum worden de European University Games gehouden. Vanavond werd daar vanaf half zeven een volleybalwedstrijd gespeeld tussen de Universiteit van Rzeszow en de Haifa Universiteit uit Israël.

De politie is aanwezig bij het Topsportcentrum, waar inmiddels niemand meer binnen is. Enkele tientallen toeschouwers zijn rustig naar huis gegaan.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.