Volledig scherm
Onno Hoes en Robbie Hasselt tijdens hun date die uiteindelijk leidde tot het opstappen ban de Maastrichtse burgemeester. © Twitter Robbie Hasselt

'Toyboy' Onno Hoes nog niet door politie verhoord

UpdateRobbie Hasselt, de 20-jarige man die ervoor zorgde dat de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes in december zijn vertrek aankondigde, blijkt nog steeds niet door de politie te zijn verhoord. Dat heeft Robbie's advocate Berfin Yesilgöz vandaag laten weten. Hoes deed anderhalve maand geleden aangifte tegen 'toyboy' Hasselt wegens smaad en laster.

Waarom Robbie Hasselt nog steeds niet op het matje is geroepen voor een verhoor door de politie kon zij niet zeggen. ,,De situatie is nog exact hetzelfde als in december toen Hoes' advocaat Stefan Kalff stelde aangifte te hebben gedaan. Een bewijs daarvan heb ik nog niet gezien. Ik zou graag wat meer openheid van zaken geven, maar kan dat helaas nog steeds niet,'' aldus raadsvrouw Yesilgöz die bij hetzelfde advocatenkantoor werkt als Bénédicte Ficq: de juriste die kickbokser Badr Hari de afgelopen tijd bijstand verleende. ,,Voorlopig heeft Robbie dus nog even rust,'' zei Yesilgöz eerder over haar cliënt.

Vertraging
De vertraging zou te maken kunnen hebben met het onderzoek van de recherche naar de handelswijze van Hasselt. Yesilgöz: ,,Mijn cliënt en ik hebben van justitie nog niets gehoord.'' Ze kan, op basis van de huidige informatie, nog niet zeggen op welke termijn en of Hasselt aan de tand zal worden gevoeld. ,,Het is afwachten hoe deze zaak zich verder ontwikkelt.''

De homoseksuele jongeman maakte vorig jaar een afspraak met Onno Hoes: de toen al ex-echtgenoot van presentator en musicalproducent Albert Verlinde. De twee stuurden elkaar pikante berichten en spraken vervolgens af in een restaurant. Daar ging hun deels seksueel getinte conversatie  - Onno tegen Robbie: 'je hebt een lekkere pijpmond' - door. Robbie had vooraf  het tv-programma PowNews ingeseind. Dat filmde de date via een knoopsgatcameraatje op de blouse van Robbie. De beelden werden vervolgens uitgezonden.

Privéleven op straat
Onno Hoes reageerde verbijsterd, omdat zijn privéleven op straat was komen te liggen. Hoes klaagde ook PowNews aan vanwege het heimelijk filmen en uitzenden van de ontmoeting. Net als de zaak tegen Hasselt is ook die aangifte nog in behandeling. Dominique Weesie van PowNews zei in december de aangifte met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Onno had gewoon beter moeten opletten tijdens zijn ontmoeting met de jongen. Verder vertrouw ik op het uiteindelijk oordeel van de rechter,'' zo liet hij weten.

Onno Hoes (53) stapte in december uit eigen beweging op als burgemeester van Maastricht. Hij blijft, zo is afgesproken met de gemeenteraad en de Commissaris der Koning van de provincie Limburg, aan totdat hij een nieuwe baan heeft gevonden. Hij was sinds 2010 in functie.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.