Volledig scherm
Een vliegtuig van Transavia stijgt op van luchthaven Schiphol. © ANP

Transavia komt gedupeerden Dubai tegemoet

Luchtvaartmaatschappij Transavia erkent dat zij 180 passagiers die twee weken geleden strandden in Dubai niet goed heeft geholpen. Hun toestel kon door technische problemen niet naar Schiphol vertrekken. De directie van Transavia en een afvaardiging van de reizigers zijn het eens over een financiële compensatie voor ,,het geleden leed en onkosten”. 

Toen op 24 maart bleek dat hun vlucht niet kon vertrekken heeft Transavia de overwegend Nederlandse reizigers in hotels ondergebracht. Ook werd geprobeerd een vervangend toestel te regelen. Toch klaagden veel reizigers via sociale media steen en been. In een brief aan de maatschappij eisten de gedupeerde reizigers enkele dagen later excuses, compensatie en de toezegging dat maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.

,,Wat begon als een technisch mankement aan ons vliegtuig, groeide door een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden al snel uit tot een voor onze passagiers vervelende situatie’’, aldus Mattijs ten Brink van Transavia. ,,Wij hebben de passagiers van deze vlucht niet de service en aandacht geboden die zij van ons mochten verwachten.”

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.