Lelystad Airport
Volledig scherm
Lelystad Airport © anp

Transavia wil naar Lelystad Airport

Transavia wil uitbreiden naar Lelystad Airport. Vanuit de polder wil de luchtvaartmaatschappij vliegen op een aantal vakantiebestemmingen.

Lelystad moet vanaf 2018 vakantievluchten overnemen van de overvolle nationale luchthaven Schiphol en wordt daarom uitgebreid.

Transavia is volgens woordvoerdster Marisca Kensenhuis zeer geïnteresseerd in vliegen op Lelystad, naast de vluchten die de luchtvaartmaatschappij al uitvoert vanaf Schiphol. Kensenhuis: ,,Vliegen vanaf Lelystad mag niet ten koste gaan van onze positie op Schiphol."

Het streven om gedeeltelijk vanuit de polder te vliegen, past in het streven van de prijsvechter om flink te groeien binnen Europa. De maatschappij, onderdeel van Air France-KLM, wil in 2020 tien miljoen passagiers per jaar vervoeren en een miljard euro omzet behalen.

Tientallen bestemmingen
Transavia vliegt nu in Nederland op Schiphol, Rotterdam, Eelde en Eindhoven. Lelystad wordt mogelijk de vijfde luchthaven in Nederland. Onder het aanbod van Transavia vallen tientallen bestemmingen in Europa, daarnaast wordt gevlogen op Tel Aviv, Dubai en Kaapverdië.