Volledig scherm
De voorkant van de trein zat na de aanrijding onder de melkpoeder. © CAMJO Media/Robert Jan Boonstra

Trein ramt vrachtwagen vol melkpoeder: vijf gewonden

Op het terrein van Friesland Campina in Leeuwarden is vanavond een trein in botsing gekomen met een vrachtwagen. Vier inzittenden en de machinist van de trein raakten lichtgewond. De truckchauffeur kwam met de schrik vrij.

ProRail on Twitter

Update aanrijding #Leeuwarden: De schade aan het spoor en de trein is erg groot. De trein is ook gedeeltelijk ontspoord. Het herstellen van de schade zal een flinke klus worden. Meer info > https://t.co/r9Wze8xCmL

De trein ramde even voor acht uur vanavond de vrachtwagen op een overgang bij het terrein van Campina, meldt De Leeuwarder Courant. De vrachtwagen, die melkpoeder vervoerde, lag na de aanrijding in twee delen langs het spoor. De neus van de trein was bedekt met melkpoeder.

In de trein vielen vier lichtgewonden, aldus de politie. Hulpdiensten rukten massaal uit. Treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden, op het traject Groningen-Leeuwarden, is voor de rest van de dag niet mogelijk. Over de toedracht van de aanrijding is nog niets bekend.

ProRail twittert dat de schade aan het spoor en de trein ‘erg groot’ is en dat de trein door de aanrijding ook gedeeltelijk is ontspoord. Volgens de spoorbeheerder zal het herstel een ‘flinke klus’ worden. Hoe groot de schade precies is en hoe lang de reparatie gaat duren, is nog niet duidelijk. 

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek.

Volledig scherm
De vrachtwagen lag in twee delen naast het spoor. © CAMJO Media/Robert Jan Boonstra
  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”