Volledig scherm
De plassende jongen in de trein. © videostill

Treinplasser meldt zich bij NS: 'Misschien dagje meelopen met schoonmaker’

updateDe jongen die door de NS gezocht werd omdat hij een trein had ondergeplast, heeft zich inmiddels gemeld. Dat laat een woordvoerder weten. Van de actie verschenen vandaag beelden online op filmpjeswebsite Dumpert. De NS overweegt de jongen een dagje met een schoonmaker te laten meelopen.

Dat is echter nog niet zeker. ,,We willen eerst met hem in contact komen, daarna kijken we wat we gaan doen.”

Vanochtend zette de NS een tweet online waarin verwezen werd naar de Dumpert-video. ,,Zou u zo vriendelijk willen zijn ons te helpen deze ‘jongeheer’ te vinden?", schreef de NS. ,,We bieden hem bij @NS_online op de #DagvandeSchoonmaker namelijk graag een meeloopstage van 200 uur aan.”

In het filmpje zegt de jongen: ,,We gaan even lekker over deze stoel heen pissen. Deze stoel is echt kankergay.” Op de achtergrond is gelach te horen, en iemand die zegt: ,,Dit kan echt niet!” Onduidelijk is waar en wanneer het incident precies plaatsvond.

Compliment

De tweet met daarin de foto van de jongen is inmiddels verwijderd. Vanochtend legde een woordvoerder van NS uit waarom het bedrijf tot de opmerkelijke actie overging. ,,We vinden het onbegrijpelijk dat iemand dit doet. Zeker op een dag als vandaag (het is de Dag van de Schoonmaker, red.) willen we laten zien dat we voor onze collega's opkomen. Gisteren hebben we de reizigers nota bene nog gevraagd om de schoonmakers een compliment te geven voor hun harde werk.”

Op de vraag of NS niet wat zorgvuldiger met de privacy van de jongen had moeten omgaan - het twitteraccount van de spoorwegen heeft meer dan 200.000 volgers - zei de woordvoerder dat de beelden al in de openbaarheid zijn gebracht door Dumpert. ,,Wij geven dat bericht alleen maar een zetje. Het verschilt per situatie hoe we met dit soort dingen omgaan. Soms besteden we er liever helemaal geen aandacht aan, maar vandaag vonden we het nodig.”