Volledig scherm
© ANP

Treinverkeer rond Hilversum lag urenlang plat

UpdateDoor een stroomstoring heeft het treinverkeer tussen Amersfoort en Amsterdam vanmiddag en een groot deel van de avondspits stilgelegen. Duizenden reizigers hebben er last van gehad.

De problemen ontstonden rond 13.00 uur, nadat bij graafwerkzaamheden in Hilversum kabels waren geraakt. Daarna was het niet meer mogelijk seinen en wissels te bedienen op het getroffen en normaal drukbereden traject. Ook tussen het station Naarden-Bussum en Utrecht was het treinverkeer ontregeld.

Treinreizigers moesten rekening houden met een vertraging van ruim 1 uur. De Nederlandse Spoorwegen zetten bussen in om hen verder te vervoeren.

Monteurs legden uiteindelijk noodkabels aan, waarna er rond 17.50 uur weer stroom was. De treindienst kon daarna stapsgewijs worden hervat. Rond 19.30 uur reden alle treinen weer volgens het spoorboekje.

Tussen Utrecht-Centraal en Gouda hadden treinreizigers ook te maken met vertragingen. Maar die hadden te maken met geplande werkzaamheden, die ook woensdag nog doorgaan.

Voor actuele reisinformatie: klik.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.