Volledig scherm
Flinke rookontwikkeling © ProRail

Treinverkeer Schiphol komt weer op gang na brand in trein

Het treinverkeer rond Schiphol is een uur stilgelegd door een brand in een lege passagierstrein. Het  ging om een brand in een prullenbak in de trein, waarbij flink veel rook is vrijgekomen.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen werd het treinverkeer van en naar Schiphol Airport stilgelegd door de inzet van de brandweer. De verwachting is dat het treinverkeer pas na middernacht weer volledig kan worden hervat. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kenmerland stelt dat is besloten om de brandende trein in de tunnel aan een perron stil te zetten, zodat de brandweer er snel bij kon. De ventilatieluiken naar Schiphol werden gesloten, hierdoor kon de rook niet naar het vliegveld zelf.

Rookontwikkeling

In de Schipholtunnel was door de brand een flinke rookontwikkeling ontstaan. De tunnel en het perron werden geventileerd. Het gebied rondom het station werd met lint afgezet en was niet voor publiek toegankelijk.

Volgens ProRail gaat het om een brandje in een toilet van een trein. De brand smeulde nog wel na enige tijd na in de wanden van de trein. Het treinverkeer kan volgens ProRail alleen worden hervat als de veiligheid van de passagiers gegarandeerd kan worden.