Treinwereld rouwt om overlijden machinist (58) uit Hardenberg

De treinwereld staat massaal stil bij het overlijden van een 58-jarige machinist uit Hardenberg. De machinist kwam vanmiddag in Hooghalen bij een botsing tussen een landbouwkipper en de trein die hij bestuurde om het leven.

Kort nadat bekend werd dat het spoorongeluk bij Hooghalen een slachtoffer eiste, regende het steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden van de machinist uit Hardenberg. Tal van werknemers van ProRail, de Nederlandse Spoorwegen en andere spoorpartijen hebben hun profielfoto op social media met een kaarsje en een NS-logo voorlopig  ‘op zwart gezet’. Er wordt gesproken over een nachtmerrie en een verschrikkelijke dag. 

Bekneld

De botsing tussen de trein en een landbouwkipper vond plaats omstreeks 16.12 uur. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang op de Oude Provincialeweg tussen Hooghalen en Beilen. De machinist van de trein raakte door het ongeval bekneld en kwam direct te overlijden. 

Verder werden twee lichtgewonde reizigers naar het ziekenhuis gebracht. De circa 50 overige reizigers werden met bussen opgehaald. Het treinverkeer tussen Beilen en Assen ligt nog de hele avond stil.

Lees door onder de foto. 

Hulpverleners bekijken de rampplek in Hooghalen.
Volledig scherm
Hulpverleners bekijken de rampplek in Hooghalen. © ANP

Medeleven

President-directeur Roger van Boxtel van de Nederlandse Spoorwegen betuigde op Twitter eveneens zijn medeleven aan de nabestaanden van de machinist en wenste de gewonden een spoedig herstel toe. ‘Dit is een gitzwarte dag. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze machinist. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal! We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt snel herstellen.’

Een overzicht van de steunbetuigingen op social media:

Bij een botsing tussen een trein en een tractor met oplegger op een onbewaakte spoorwegovergang is de machinist om het leven gekomen.
Volledig scherm
Bij een botsing tussen een trein en een tractor met oplegger op een onbewaakte spoorwegovergang is de machinist om het leven gekomen. © ANP