Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Trek uit de Randstad neemt toe: ook Drenthe en Groningen zien westerlingen komen

De trek uit de Randstad houdt aan. Sterker: het gat tussen het aantal mensen dat uit de Randstad vertrekt en het aantal mensen dat erheen gaat, is zelfs nog groter geworden. Vrijwel alle gemeenten hebben inmiddels een positief verhuissaldo met de Randstad.

73 reacties

 • De Koker

  1 maand geleden
  Over polarisatie gesproken........
 • H. Drenth

  2 maanden geleden
  @John Schotanus, er daarvoor aan werd het turf uit Drenthe gehaald over de rug van de veenarbeiders die er net genoeg mee verdienden om net niet dood te gaan. Het mag van bepaalde mensen de term slavernij niet hebben, maar het was niet anders dan dat.
 • jos mus

  2 maanden geleden
  Dat ze dat allemaal willen met die vervuilende stikstof koeien enzo.. het is hier levensgevaarlijk
 • John Schotanus

  2 maanden geleden
  @Frank Nijhuis, wij hebben geen afgunst naar jullie. Het is een beetje jammer dat het westen is opgebouwd met het gas uit Groningen. Maar goed, ik steek het liefst jullie af van de rest van het land. Wij redden ons wel, wij hebben het gas en de gaskraan, zeehaven voor import en export en genoeg boeren die ons voorzien van eten. Jullie mogen daar best wel wat van hebben, maar dan zullen jullie flink moeten dokken. Eens kijken wie straks afgunstig is.
 • H. Drenth

  2 maanden geleden
  ik vind het prima wanneer mensen uit de Randstad naar mijn geboorteprovincie Drenthe komen om te wonen, maar pas je a.u.b. aan. Tot nu toe is het wonen door import er niet prettiger op geworden met de westerse mentaliteit. Dus laat je gedrag ook achter als je de Randstad verlaat.
 1. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.