Volledig scherm

Tristan stopte met medicatie tegen waanideeën

Tristan van der Vlis (24) stopte een jaar voor het bloedbad in Alphen aan den Rijn met het innemen van medicijnen die waanideeën en hallucinaties moesten voorkomen. Gegevens in zijn medisch dossier wijzen daar nadrukkelijk op. Ook stopte hij zeven maanden geleden een behandeling bij een psychiater.

Dit schrijf het AD op basis van de medische gegevens van de Alphenaar die in bezit zijn van de krant.

Volgens deskundigen blijft behandeling in gevallen als die van Tristan altijd nodig om psychoses te voorkomen. Zes jaar lang nam Van der Vlis daarom medicijnen in. De schutter zag een psychiater van een GGZ-instelling sinds begin 2008, maar besloot zeven maanden geleden niet meer te gaan. Wel gebruikte hij nog slaapmiddelen en antidepressiva.

Eerder maakte de familie bekend dat hij schizofreen is en ook Justitie bevestigde dat Tristan 'stemmetjes hoorde en aangetikt werd door geesten'.

Ambulance
Uit het dossier blijkt ook dat Van der Vlis in 2008 met een ambulance is overgebracht naar de intensive care van het Rijnland Ziekenhuis vanwege intoxicatie (vergiftiging). Vier dagen na de spoedopname in 2008 werd Van der Vlis doorgestuurd naar GGZ Rivierduinen, waar hij ambulant in behandeling is genomen tot augustus 2010. In 2006 werd Van der Vlis al opgenomen in een gesloten inrichting omdat hij suïcidaal was.

Lees meer in het AD vandaag.