Volledig scherm

Tropische temperaturen en kans op hevige neerslag

Ook zondag geldt er code geel, en wel in Limburg en Noord-Brabant. Het KNMI verwacht in deze provincies in de vroege ochtend dichte mist. Op andere plaatsen in het land wordt het voornamelijk schitterend weer.

In de loop van de ochtend trekt de mist naar alle waarschijnlijkheid weg, waarna het met name onder de rivieren zonnig wordt. Daarmee neemt wel de kans op onweersbuien en hagel toe. Met name in Limburg is de kans op grote hoeveelheden neerslag in korte tijd groot.

Tropisch
Voor de rest van het binnenland is het waarschijnlijk genieten vandaag: het kwik stijgt daar op sommige plekken tot 30 graden. Aan de kust zal het wat frisser zijn vanwege de zeewind, met een aangename twintig graden als resultaat.

Maandag kunnen er in het oosten van het land plaatselijk flinke buien vallen. Die trekken langzaam weg, dus blijft er kans op wateroverlast.

Overlast
Zaterdag hadden verschillende plekken in het land te maken met heftige buien. Zo stonden er bij Rotterdam op meerdere plekken grote plassen op de snelweg. In het Limburgse Haelen viel de meeste regen: 40 millimeter. Ook in het Utrechtse Jaarsveld kwam behoorlijk wat water naar beneden,