Volledig scherm
Deelnemers van vorig jaar zoeken verkoeling en watertappunten bij de doortocht door Wijchen tijdens de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, de zogenaamde Dag van Wijchen. © ANP/Vincent Jannink

Tropische Vierdaagse: veel zon en enkele buien verwacht

De 101ste editie van de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse gaat morgen van start. Wandelaars gaan vier zonnige en fijne wandeldagen tegemoet. 

,,De eerste dag verloopt vrij zonnig en droog. In Nijmegen en omgeving wordt het ongeveer 25 graden", zegt Marco Verhoeff van Weerplaza. Met zonkracht 7 is het van belang om de hele dag goed te smeren. Ook in de avond blijft het droog, helder weer. ,,Het koelt wel langzaam af."

Woensdag wordt het volgens Verhoeff met 30 graden pas echt heet. ,,Het wordt tropisch. In de loop van de middag komt er meer bewolking en wordt het broeierig." Later op de dag is er kans op onweer, hagel, windstoten en zal er in korte tijd veel neerslag vallen.

Slotdag

De derde dag lijkt een prima wandeldag te worden. Aan het begin van de dag is het nog droog, later neemt de kans op buien toe. Het wordt 22 tot 24 graden. 

Ook op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het aangenaam wandelweer met 21 graden. ,,De zon schijnt geregeld en het is lange tijd droog", zegt Verhoeff. ,,Een enkele lokale bui is in de middag niet helemaal uitgesloten, maar met kort schuilen zijn we er wel." Iedereen die de Nijmeegse Vierdaagse 's avonds feestelijk wil afsluiten, kan zijn regenjas thuislaten, ook in de nacht zal het droog, maar wel fris weer worden.