TUI-passagier baalt van gemengde vlucht: ‘Waarom moeten wij in toestel met mensen uit oranje gebied?’
TUI Nederland haalt 526 reizigers terug van Aruba na de aanscherping van het reisadvies naar code oranje. Er vertrekt over vier dagen een extra vlucht via Curaçao naar Aruba om de vakantiegangers terug te halen. Niet alle vakantiegangers op Curaçao zijn daar blij mee. ,,Ik voel me hier niet prettig bij”, vertelt een Nederlandse vrouw tegen deze site.
Delen per e-mail
De reisorganisatie zegt dat het voor het merendeel gaat om reizigers die geen pakketreis hebben geboekt, maar alleen een vliegticket. ,,We informeren hen zo snel mogelijk over het aangepaste reisadvies en dat wij hen terug gaan brengen naar Nederland”, aldus TUI in een reactie op het aangescherpte reisadvies.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies zaterdag opgeschaald van code geel naar code oranje. Niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden wegens het snel stijgende aantal coronabesmettingen op het eiland afgeraden. Wie uit Aruba terugkeert in Nederland krijgt het dringende advies veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.
TUI zegt de reizigers terug te halen naar Nederland op de regulier geplande vluchten van zondag 9 en dinsdag 11 augustus. Een extra repatriëringsvlucht wordt ingezet op woensdag 12 augustus. Volgens een woordvoerder zaten de eerste twee vluchten al behoorlijk vol, maar kan het zijn dat er nog enkele passagiers bij komen. De repatriëringsvlucht wordt gedaan met een Boeing 787 Dreamliner, waar nog eens 300 mensen in passen.
Curacao
Een Nederlandse vrouw die op dit moment op vakantie is in Curaçao laat aan deze site weten binnenkort met TUI naar huis te reizen. Haar vliegtuig zal een tussenstop op Aruba maken en daar passagiers oppikken. Ze geeft aan zich daar niet prettig bij te voelen, nu voor het eiland code oranje geldt.
Een woordvoerder van TUI reageert daarop: ,,We snappen dat deze mensen bezorgd zijn, maar dat is echt niet nodig. De mensen uit Aruba hebben geen corona, ze zijn alleen op het eiland geweest.” Volgens haar neemt TUI dan ook dezelfde maatregelen als op iedere vlucht. ,,Vooraf doen wij een gezondheidscheck. Als iemand aan boord toch plotseling ziekteverschijnselen vertoond, zijn daar protocollen voor waar ons cabinepersoneel op is getraind.”
Volgens de woordvoerder worden reizigers uit Aruba en Curaçao niet uit elkaar gehouden, maar zitten zij door elkaar heen in het vliegtuig. ,,Reizigers uit Aruba worden na thuiskomst verzocht veertien dagen in quarantaine te gaan. Voor vakantiegangers uit Curaçao is dit niet nodig.”
Strengere controles
Op Aruba zijn gisteren 133 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daardoor kwam het aantal actieve besmettingen op het eiland met ongeveer 100.000 inwoners op 293, bijna allemaal in de afgelopen vijf dagen vastgesteld.
Op het eiland geldt daarom een samenscholingsverbod. Groepen van meer dan vier mensen kunnen door de politie uit elkaar worden gehaald. Aruba gaat ook strenger controleren of mensen die in quarantaine of isolatie zijn geplaatst zich wel aan de regels houden. Op onverwachte momenten kan er worden gecontroleerd. Wie op dat moment niet thuis is, kan een boete van duizend Arubaanse florin (ongeveer 500 euro) krijgen.
Eerder haalde TUI al toeristen terug uit Kroatië toen daar het reisadvies werd opgeschaald.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dit is waarom mannen en vrouwen anders reageren op dezelfde medicijnen
Mannen en vrouwen reageren vaak anders op medicijnen. Toch krijgen ze vaak dezelfde dosis voorgeschreven. Tijd voor verandering, aldus onderzoekers. -
PREMIUMprofiel
Voorzichtige drugscrimineel Rico de Chileen zou samenwerken met Ridouan Taghi
Hij was volgens Justitie even machtig als Ridouan Taghi, maar voor het grote publiek bleef hij een onbekende. Tot nu, want Rico de Chileen verschijnt vandaag voor de rechter. Wat bracht de behoedzame topcrimineel ten val? -
Met je baby in één bed, doen of niet?
Moeders die samen met hun baby’s in één bed slapen, in veel culturen is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Maar ook hier wint, nadat baby’s jarenlang in een wiegje werden gelegd, het zogenaamde ‘co-sleeping’ steeds meer terrein. En dat is niet zo raar: gebroken nachten worden bijvoorbeeld een stuk minder ingrijpend, doordat je niet meer hoeft op te staan voor een nachtvoeding. -
2
Horeca: ‘Kabinet blijft wel erg voorzichtig', winkelketens blij én teleurgesteld
Grote winkelketens zijn blij dat ze extra klanten kunnen ontvangen, maar balen van het maximum aantal van vijftig klanten per keer. Ook Koninklijke Horeca Nederland is niet alleen maar blij met de aankondiging dat de terrassen waarschijnlijk op 31 maart weer open mogen. ,,We hadden op een iets grotere stap gehoopt.” -
UPDATE
Gevonden lichaam in Zeist blijkt jonge foetus: 'Mogelijk heeft iemand die willen begraven’
Het gevonden lichaam bij natuurgebied Heidestein in Zeist blijkt van een foetus jonger dan 24 weken. Mogelijk heeft iemand die willen begraven, denkt de politie, die onderzoek doet.
-
De olieprijs loopt op en daarmee ook de inflatie
De olieprijs blijft maar stijgen en daarmee de benzineprijs aan de pomp. En dan hebben we ook nog te maken met een duurdere dollar. -
PREMIUM
De pet van Baudet: slimme marketingtruc of een eerbetoon aan Trump?
Van de tatoeage van Peter Kwint tot de schoenen van Hugo de Jonge: het uiterlijk van politici blijft niet (meer) onopgemerkt. Daarom neemt modejournaliste Josine Droogendijk in aanloop naar de verkiezingen de politieke looks onder de loep. Met vandaag aandacht voor Denk, 50Plus en Forum voor Democratie. -
PREMIUMKoken & eten
Zo eet je met gemak een week - of langer - geen vlees: ‘Hang niet de betweter uit’
Tienduizenden Nederlanders letten deze week op hun vleesinname: zo’n 18.000 van hen hebben zich opgegeven voor de Nationale Week zonder Vlees en velen doen het op eigen houtje. Hoe ga je het best te werk als je - tijdelijk of langer - vegetariër of veganist wil zijn?