Rechts op de foto: Sadik Arslan, de Turkse ambassadeur in Den Haag.
Volledig scherm
Rechts op de foto: Sadik Arslan, de Turkse ambassadeur in Den Haag. © Dogus.nl

Turkse ambassadeur Den Haag al maanden topadviseur Erdogan

Achter de schermen is de Turkse ambassadeur in Den Haag, Sadik Arslan (49), de belangrijkste adviseur van president Erdogan op het gebied van buitenlandse zaken. Daarom is Arslan al sinds de verijdelde militaire coup van 15 juli niet meer in Den Haag te vinden. Een Turkse diplomatieke bron bevestigt de nieuwe functie van de ambassadeur.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 1. LIVE | Gemeente Colombia isoleert niet-gevaccineerden, luchtvaartsector vervoert weer een stuk meer passagiers
  Coronavirus
  17

  LIVE | Gemeente Colombia isoleert niet-gevacci­neer­den, luchtvaart­sec­tor vervoert weer een stuk meer passagiers

  Het Outbreak Management Team (OMT) had liever een strenger coronatestbeleid voor evenementen gezien en stelde voor om meezingen tijdens evenementen te ontraden. Het kabinet vond die ingrepen niet haalbaar. En de gemeente Sucre, in het noordwesten van Colombia, verplicht haar niet-gevaccineerde inwoners tot een zelf-isolatie van acht dagen. Wie de regels met voeten treedt, riskeert een boete van zo’n 219 euro. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.