Volledig scherm
© anp

Turkse club beledigd door Asscher

De Turks-Nederlandse stichting Milli Görüs voelt zich beledigd door minister Lodewijk Asscher. De minister van Integratie riep Turkse clubs gisteren op om zich uit te spreken voor de Nederlandse rechtsstaat, anders zou hij niet meer met ze willen praten.

Quote

Als je dit zegt terwijl we al een afspraak hebben staan om te praten, ben je niet goed bij je hoofd

Yusuf Altuntas, bestuurder Milli Görüs

,,Ik neem die man niet meer serieus'', reageert Yusuf Altuntas, bestuurder van Milli Görüs. ,,Als je dit zegt terwijl we al een afspraak hebben staan om te praten, ben je niet goed bij je hoofd. Dan ken je ons niet. Ik kan wel weer voor de duizendste keer zeggen dat we voor de rechtsstaat staan, maar dat kan ik beter aan hem vragen. Hij wil ons voor de tweede keer laten onderzoeken, maar welke criminele daad hebben wij gedaan?''

Asscher spreekt morgen met verschillende Turks-Nederlandse organisaties, zoals Diyanet en de Gülenbeweging, over de onrust sinds de mislukte coup in Turkije. Asscher heeft hoge verwachtingen van de clubs. Hij wil dat alle vertegenwoordigers zich tegen de intimidatie van Gülenaanhangers keren. Hij vindt dat ze tot nu toe olie op het vuur gooien. 

Politiek spelletje
Altuntas stelt dat er politiek wordt bedreven over de rug van Turkse Nederlanders. ,,Dit is hartstikke beledigend. Net als dat Rutte zegt: Lazer op. Hij had ook kunnen zeggen dat hij wangedrag keihard gaat aanpakken. Maar kennelijk wil hij voorsorteren op de verkiezingen.'' Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de nasleep van de mislukte staatsgreep.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”