Barry Madlener. © ANP
Volledig scherm
Barry Madlener. © ANP

Turkse minister weigert islamcartoon van PVV

Een Turkse minister heeft vandaag geweigerd een islamkritische cartoon van een Turkse kunstenaar in ontvangst te nemen. De ingelijste cartoon werd hem aangeboden door PVV-Europarlementariër Barry Madlener tijdens een bijeenkomst met een Turkse delegatie in het Europees Parlement in Brussel.

Madlener zei met de actie aandacht te willen vragen voor de vervolging van de Turkse cartoonist Bahadir Baruter wegens diens spotprent. De PVV'er wees de Turkse afgevaardigden op het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Turkije. Daarna bood hij de Turkse minister van Europese zaken, Egemen Bagis, een kopie aan van de cartoon.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”