De tijdens de rellen in brand gestoken deelauto, zondag op het Mercatorplein in Amsterdam.
Volledig scherm
De tijdens de rellen in brand gestoken deelauto, zondag op het Mercatorplein in Amsterdam. © ANP

Twee aanhoudingen voor rellen na WK-winst Marokko, steden bereiden zich voor op wedstrijd van vanmiddag

De grote steden bereiden zich voor op het WK-duel van Marokko, dat zich vanmiddag kan plaatsen voor de volgende ronde. Na de overwinning op België zondag braken rellen uit. Voor de ongeregeldheden in Amsterdam zijn twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging.

 1. Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’
  PREMIUM

  Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’

  Twee jonge bankpasfraudeurs uit Friesland zullen zich de komende tijd niet snel meer in het Twentse dorp Markelo melden. Nadat ze vrijdagmiddag een 69-jarige man opgelicht hadden, kregen ze niet alleen hem, maar ook de ogen van het halve dorp achter hen aan. In een weiland gaven ze zich na een korte klopjacht gedwee over. Een reconstructie. „Ik zag die krullen en dacht: Verrek, dat is ’m.”
 2. Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesnoven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten
  PREMIUM
  neusproblemen door coke

  Influencer Koen Kardashian heeft kapotgesno­ven neus: artsen signaleren stijging aantal patiënten

  Een ingestorte neusbrug of zelfs een compleet verloren neusholte door te snuiven: Nederlandse ziekenhuizen signaleren een stijging van medische neusproblemen als gevolg van cocaïnegebruik, zegt Henri Marres, hoogleraar keel-neus-oorheelkunde (KNO) en voorzitter van de landelijke KNO-vereniging. Exacte cijfers ontbreken. ,,Maar er lijkt sprake van een trend. We zijn aan het inventariseren hoe groot de omvang is.”