Volledig scherm
Een van de betrokken auto's kwam in het weiland terecht. © De Vries Media

Twee doden (18 en 17) en zwaargewonde bij frontale botsing in Drenthe

Nabij het Drentse Valthermond zijn gisteravond twee doden gevallen nadat twee auto’s frontaal tegen elkaar waren gebotst. Eén slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De zwaargewonden zijn een 18-jarige bestuurder uit 2e Exloërmond en een 17-jarige uit Musselkanaal die ook in de auto zat. De 36-jarige man uit Ter Apel die in de andere auto zat is zwaargewond.

Een van de auto’s belandde door de botsing in een naast de weg gelegen weiland. De weg was tussen Nieuw-Weerdinge en Valthermond afgesloten. De traumaheli en ambulances waren ter plaatse om hulp te verlenen.

Tweede zware ongeval 

Het ongeluk bij Valthermond is in de regio het tweede zware ongeluk binnen een week, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Vorige week  kwamen in Stadskanaal twee mensen om het leven bij een verkeersongeluk en raakten twee anderen zwaar gewond. Die dodelijke slachtoffers kwamen uit Borger en Buinen.

  1. Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkelder verbleef

    Ook buitenland­se aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilkel­der verbleef

    Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilkelder verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie.