Volledig scherm
Een feest van ADE in de Heineken Music Hall (niet de locatie waar een feestganger overleed). © anp

Twee doden bij dancefeesten Amsterdam

Bij twee dancefeesten in Amsterdam zijn twee doden gevallen. In beide gevallen is waarschijnlijk drugsgebruik de oorzaak, meldt de politie.
In de nacht van zaterdag op zondag overleed een 33-jarige Serviër.

Volledig scherm
De Serviër raakte buiten Club Lite (foto boven) onwel en overleed. © Google streetview

Hij werd onwel op een feest in Club Lite. Hij overleed even later op straat.

Vanmiddag stierf in een ziekenhuis een 21-jarige Nederlander die bij een dancefeest was in de Westergasfabriek. In de nacht van zaterdag op zondag werd hij nog gereanimeerd. Hij was in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Amsterdam Dance Event

In de hoofdstad is sinds woensdag de 19e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) aan de gang. In totaal zijn er ruim 300 evenementen op 85 locaties. Vandaag is de laatste dag.

De gemeente laat in een reactie weten mee te leven met de nabestaanden en dat er met de organisatoren wordt gesproken over wat er is gebeurd. 'Voor het ADE is een evenementenvergunning afgegeven met strenge voorwaarden. De gemeente controleert of die voorwaarden ook worden nageleefd zoals visitatie, controle op drugsgebruik en inzet van EHBO-personeel. Wellicht doet het Openbaar Ministerie ook nog onderzoek.' 

Richard Zijlma, directeur van ADE, noemt het verschrikkelijk wat er gebeurd is. 'We besteden veel aandacht aan drugsproblematiek en blijven mensen waarschuwen voor de risico's'.