De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. © Michiel van Beers

Twee doden in verkeer zaterdagnacht: één auto te water, ander op restaurant

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee verkeersdoden gevallen. Een van de automobilisten, een 20-jarige man uit Wilnis, vloog in Mijdrecht uit de bocht. De ander, een 22-jarige man uit Breukelen, belandde in de sloot op provinciale weg N402. Allebei de mannen overleefden het niet. 

De 20-jarige man uit Wilnis vloog met zijn auto uit de bocht op de Mijdrechtse Zuwe. Hij belandde met zijn voertuig over een hek rond het terrein van een restaurant. Voorbijgangers zagen de zilvergrijze auto - een Seat - rond 1.05 uur liggen langs de provinciale weg N201. Zij waarschuwden de hulpdiensten.

Politie en ambulances snelden toe, maar de hulp mocht niet meer baten. De bestuurder is ter plekke overleden. Het lijkt erop dat er geen andere auto’s bij het ongeluk betrokken waren. De weg is lange tijd afgesloten geweest, onder meer vanwege onderzoek door de politie. Wat de oorzaak is van het ernstige ongeval, is nog niet bekend. 

Breukelen

De 22-jarige man uit Breukelen kwam om het leven bij een ongeluk op de Straatweg tussen Maarssen en Breukelen. De bestuurder, een 30-jarige man uit Breukelen, is door de politie aangehouden.

Het incident gebeurde rond 7.30 uur vanochtend. De auto vloog met hoge snelheid over de kop en kwam in de sloot terecht. Beide mannen zaten op dat moment nog in de auto.

Brandweer, ambulance, politie en een duikteam kwamen met spoed ter plaatse en bevrijdden de mannen uit de auto. Een hulpteam probeerde het 22-jarige slachtoffer nog reanimeren, maar de man overleed later in het ziekenhuis.