Corné Sparidaens, Arie Kievit, Jan de Groen, Koen Verheijden, Niels de Vries
Volledig scherm
PREMIUM
© Corné Sparidaens, Arie Kievit, Jan de Groen, Koen Verheijden, Niels de Vries

Twee jaar corona heeft ons veranderd: ‘We zijn de ander als gevaar gaan zien’

tijdlijnCorona bestaat eind deze maand twee jaar. Geen feest, maar wel reden om eens te kijken hoe het ons land heeft veranderd. Een tocht langs mensen uit alle lagen en windhoeken. Nederlanders die niet de straat op gingen, maar overeind probeerden te blijven en waar nodig anderen steunden. 

 1. Gezondheidsraad: tweede booster voor alle 70-plussers, kabinet beraadt zich

  Gezond­heids­raad: tweede booster voor alle 70-plus­sers, kabinet beraadt zich

  De Gezondheidsraad adviseert om alle mensen van 70 jaar en ouder een tweede boostervaccinatie tegen het coronavirus aan te bieden. Daarnaast komen bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met downsyndroom en volwassenen met een ernstige immuunstoornis volgens de raad in aanmerking voor een tweede booster. Voor de rest van de volwassenen is een vierde prik nu niet nodig. Het kabinet besluit volgende week over de extra boost-ronde.
 2. Overal verdwijnt mondkapje, behalve in de trein: ‘Onze conducteurs zijn er klaar mee’
  Play
  video

  Overal verdwijnt mondkapje, behalve in de trein: ‘Onze conduc­teurs zijn er klaar mee’

  Conducteurs en machinisten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zien het totaal niet zitten om streng te handhaven op de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, terwijl die maatregel bijna overal in het land komt te vervallen. Ze pleiten voor eenduidig beleid. ,,Want op deze manier is het niet te doen en creëren we onnodige onduidelijkheid voor onze passagiers”, laat een NS-woordvoerder aan deze site weten.