Twee jonge kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur, politie zoekt vader (33)

UpdateDe vier overleden personen die zaterdag zijn aangetroffen in een woning in Etten-Leur zijn twee jonge kinderen, hun moeder en hun oma. De politie is op zoek naar de vader en maakt zich zorgen om zijn welzijn. Daarom publiceert de politie zijn foto op de politiesite. 

Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vader van het gezin, de 33-jarige Onur Kandemir, is mogelijk betrokken bij het incident. ,,Daarnaast maken we ons zorgen om zijn welzijn. Om deze reden publiceren we zijn foto om hem zo snel mogelijk te vinden”, legt de politie uit.

De politie wil in verband met het onderzoek niets kwijt over de leeftijd van de kinderen. Volgens omwonenden gaat het om kinderen in de kleuterleeftijd.

Politie bij het huis van het gezinsdrama.
Volledig scherm
Politie bij het huis van het gezinsdrama. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Grootschalig onderzoek

De recherche is een grootschalig onderzoek begonnen. Dat duurt zondag nog heel de dag voort. Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan en tactische recherche deed buurtonderzoek. ,,Er is een Team Grootschalig Onderzoek opgestart met ongeveer 15 rechercheurs van verschillenden afdelingen.”

Voor de betrokken agenten is het Team Collegiale Ondersteuning opgeroepen om te helpen met de verwerking van alle emoties. ,,Heftige incidenten hebben ook een grote impact op politiemensen en andere hulpverleners.”

Lees door onder de foto.

De vader van de jonge kinderen die om het leven kwamen in Etten-Leur. De politie maakt zich zorgen om zijn welzijn.
Volledig scherm
De vader van de jonge kinderen die om het leven kwamen in Etten-Leur. De politie maakt zich zorgen om zijn welzijn. © Politie

Geschokte reacties

De vier overledenen werden zaterdag gevonden in een woning aan de Dasseburcht. De straat en het pleintje waar de woning aan ligt werden direct volledig afgezet in verband met het onderzoek. Rondom de woning werden schermen neergezet. 

Omwonenden reageerden geschokt op het drama. Burgemeester Miranda de Vries toonde via Twitter haar medeleven naar de nabestaanden.

Politie Breda eo on Twitter

Naar aanleiding van het onderzoek zijn we op zoek naar de man van het gezin. We willen hem graag spreken en maken ons ook zorgen om hem. Ziet u hem nu; bel 112. Heeft u hem gezien; bel 0900 8844. https://t.co/Z9NiRJ4HDa https://t.co/khAvSeCauc

Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer
Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bekijk hieronder onze meest bekeken video's:

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”