De politie zocht met een helikopter naar het meisje. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De politie zocht met een helikopter naar het meisje. Foto ter illustratie. © ANP

Twee mannen opgepakt na grote zoekactie vanwege vermist tienermeisje in Dronten

De politie heeft na een grote zoektocht vannacht twee mannen opgepakt vanwege de vermissing van een 14-jarig meisje uit Dronten. Het gaat om een 18-jarige man uit Dronten en een 19-jarige uit Lelystad. Het meisje is inmiddels weer thuis.

Afgelopen nacht en vanochtend werd lange tijd gezocht naar het minderjarige meisje. Ze was maandag door haar familie als vermist opgegeven. ,,Er waren signalen dat het ging om een zorgelijke situatie’’, vertelt politiewoordvoerster Willemijn Pomper. Wat die precieze signalen waren, kan ze vanwege het onderzoek nog niet met de media delen. ,,Voor haar familie was in ieder geval niet bekend waar ze was.’’

Meerdere eenheden van de politie gingen in de omgeving van Dronten op zoek naar het meisje. Een helikopter ondersteunde daarbij vanuit de lucht. Aan het begin van de dinsdagmiddag liet de politie weten dat het meisje ‘in goede gezondheid’ weer thuis is. ,,Dan gaat het om haar fysieke gesteldheid’’, aldus Pomper.

Verdachten

De politie laat weten dat er twee mannen zijn gearresteerd vanwege de vermissingszaak. Dat gebeurde dinsdagmiddag. De 18-jarige Drontenaar en 19-jarige Lelystedeling hielden het meisje mogelijk tegen haar wil in vast. ,,De verdachten moeten nog verhoord worden’’, vertelt Pomper. ,,Dan moet het exacte verhaal duidelijker worden.’’

Volgens de woordvoerster zijn de twee verdachten bekenden van het meisje. Welke relatie zij precies met elkaar hebben, laat ze vooralsnog in het midden. Ook is het onbekend waar de twee werden opgepakt.

Wakker

De nachtelijke zoekactie bleef in Dronten niet onopgemerkt. Via Twitter vroegen meerdere mensen om opheldering nadat ze midden in de nacht wakker werden door het geluid van de helikopter. Op een kaartje dat gedeeld wordt is goed te zien dat de heli boven een specifiek gedeelte van de plaats vloog: