Volledig scherm
© AS Media

Twee studenten gered uit bouwkraan in Leiden

De hulpdiensten in Leiden zijn vannacht rond 01.25 uur opgeroepen voor twee personen die vast zaten in een bouwkraan op het bouwterrein aan de Wassenaarseweg.

Twee voorbijgangers zagen de twee in de bouwkraan en belden de politie. De hulpdiensten waren massaal aanwezig en de Wassenaarseweg werd afgesloten. Een eerste poging om de twee naar beneden te halen mislukte, omdat de ladderwagen van de brandweer te kort bleek. 

De hulpdiensten slaagden erin contact te krijgen met de personen. Na overleg zijn enkele lieden van de brandweer en de politie zelf naar boven geklommen om de twee mannen naar beneden te begeleiden. 

Rond 02.30 uur waren de mannen beneden. Na een korte controle door het ambulancepersoneel zijn ze overgebracht naar het politiebureau. Het bleek om twee studenten te gaan. De precieze beweegredenen van de mannen is niet bekend, maar het lijkt te gaan om een impulsactie.

  1. Jort Kelder: We zijn in een massapsychose beland, coronavirus wordt overschat
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Jort Kelder: We zijn in een massapsy­cho­se beland, coronavi­rus wordt overschat

    De vraag wat media kunnen leren van deze crisis wordt zometeen in de speciale tv-show De Toekomst van Nederland door Angela de Jong, Johan Derksen en Jort Kelder besproken. Zijn media, zeker in het begin, kritisch genoeg geweest? Was het terecht dat kritiek van Maurice de Hond, Marianne Zwagerman en Kelder zelf aanvankelijk direct werd weggehoond, terwijl inmiddels het hele land over de onderwerpen praat die zij als eerste agendeerden?