Volledig scherm
Op internet is woensdag een tweede filmpje verschenen met daarin opnieuw een vrouw die een shetlandpony mishandelt. © Screenshot

Tweede filmpje van mishandeling shetlandpony

UpdateDe politie heeft woensdagavond een 57-jarige inwoner van Alkmaar aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Een politiewoordvoerder wil bevestigen noch ontkennen dat het gaat om de cameraman die betrokken zou zijn geweest bij een erotisch getinte internetvideo waarin te zien is hoe een shetlandpony bezwijkt onder het gewicht van een zwartgeklede vrouw. Kort na de aanhouding verscheen een tweede video op het internet.

Volledig scherm
Het eerste filmpje is van de website VK.com gehaald. © Screenshot

De politie verwacht 'spoedig meer aanhoudingen', zo zei de politiewoordvoerder desgevraagd na de aanhouding.

Pony zakt door hoeven
De politie onderzoekt de eerste video en sprak eerder van dierenmishandeling en een schokkende inhoud. De dierenrecherche vermoedt dat de perverse beelden in Nederland zijn gemaakt, omdat de vrouw in het Nederlands aanwijzingen krijgt van de cameraman. Nadat het dier door de hoeven is gezakt, rookt de vrouw voldaan een sigaret.

De politie kreeg woensdagochtend een melding dat de video was te zien op een internationale site. Deze site heeft de video inmiddels verwijderd, maar de politie heeft de beelden veiliggesteld voor het onderzoek. Woensdagmiddag dook de video ook op bij GeenStijl.

Afschuw
Onder meer Britt Dekker en Frans Bauer spraken hun afschuw uit op Twitter.

De politiewoordvoerster heeft begrip voor de heftige emotionele reacties van het publiek, dat er schande van spreekt, maar waarschuwt geen klopjacht te beginnen op de daders.

Tweede filmpje
Toch is er woensdagavond, in ieder geval, een digitale klopjacht op gang gekomen. Op Facebook verscheen een tweede filmpje van dezelfde productiemaatschappij dat verantwoordelijk zou zijn voor het eerste filmpje. De maatschappij heeft de naam Napoleon Riding Cult, zo meldt De Telegraaf.

Opnieuw is een vrouw op een shetlandpony te zien. Met de cameraman wordt weer in het Nederlands overlegd. 'Daarna ga je staan en neem je zijn hoofd tussen je benen. En dan probeer je hem op de grond te leggen', zegt de man achter de camera onder meer.

De video, die ongeveer twintig minuten duurt, wordt massaal gedeeld op Facebook. De mensen spreken er schande van.

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
42563 stemmen