Volledig scherm
Treinstation in Sneek © Google Streetview

Tweede vrouw meldt zich voor mishandelen homo's

Een tweede vrouw is opgepakt voor het mishandelen van twee homoseksuele mannen in een trein op het station van Sneek. De 18-jarige vrouw uit Heerenveen heeft zich woensdag gemeld op het politiebureau. Dat meldde de politie in Friesland. Afgelopen zaterdag was al een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden.

De slachtoffers zijn twee mannen uit Leeuwarden. Vorige week waren ze geschopt, gekrabd, en geslagen in de trein van Leeuwarden naar Sneek. Ook werden ze uitgescholden en beledigd om hun geaardheid.

Volledig scherm
© Facebook
  1. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

    Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

    De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
  2. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

    Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.